ظروف یکبار مصرف موجود در بازار انواع مختلفی دارد که نوع آن به ساختار به کار رفته در آن مربوط میشود و بهترین آن هم باز به مواد سازنده اش مربوط می شود.
پلاستیک چیست؟
پلاستیک ها پلیمر هایی هستند که از ترکیب مواد اولیه ای بنام مونومر تهیه می شود. مونومرها مواد سمی اند که برای سلامتی انسان مضر هستند. در صورتی که پلیمرها خنثی هستند و مشکلی ندارند. اما مشکل کار در استفاده نادرست از ظروف پلاستیکی میباشد.استفاده نا درست موجب آزاد شدن مواد آلی و ترکیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذایی می شود که مصرف آنها برای سلامتی انسان ضرر دارد و مشکلات گوارشی و حتی بروز برخی بد خیمی ها را به دنبال دارد.
ظروف پلی استایرن با علامت پی اس:
بیشتر ظرف هایی که مواد غذایی در آن نگه داری می شود محدودیت حرارتی دارند که تنها 65 درجه را تحمل می کنند.یعنی اگر غذایی با دمای بالاتر از 65 درجه در آن نگه داری شود بعد از پانزده دقیقه مواد شیمیایی موجود در ظرف وارد مواد غذایی می شود و این مواد شیمیایی در بافت های بدن ذخیره شده و می تواند در فرد ایجاد سرطان کند.
ظروف ساخته شده از گرانول پلی پروپیلین:
از بهترین نوع برای نگه داری مواد غذایی داغ مانند حلیم و آش می باشد. می تواند مواد غذایی با دمای 100 درجه را هم تحمل کند و محدودیت حرارتی ندارد این ظروف نسبت به ظروف پلی استایرن مقاوم تر بوده و شکسته هم نمی شود و با علامت پی پی شناخته می شود.
ظروف باعلامت پی وی سی:
این ظرف برای نگه داری و سرو مواد غذایی مورد تایید وزارت بهداشت و درمان نمی باشد. این ظروف برای هرگونه مواد غذایی خشک و تر نباید استفاده شوند. توجه داشته باشیدکه خرید این ظروف طبق اعلام وزارت بهداشت ممنوع می باشد.
منبع: بازار پلاستیک ایران